KONYA LİSESİ EMEKLİ ÖĞRETMENLERİNDEN CAHİT ÖZTELLİ'Yİ ANDIK

3 Nisan 2014 Çarşamba günü Konya İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda Konya Lisesinin emekli öğretmenlerinden Türk halk edebiyatının önemli ismi merhum Cahit ÖZTELLİ anıldı.
Prof. Dr. Saim SAKAOĞLU, hayrulhalefi Mehmet Doğan ÖZTELLİ ve Gazeteci- Yazar Seyit KÜÇÜKBEZİRCİ katılımcı olarak yer aldığı programda okulumuzu Okul müdürümüz Mehmet MUTLU, edebiyat öğretmenlerimiz Raşit KESKİN, Mustafa KARAKURT ve bizler temsil ettik.

Anma programı, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir ŞAHİN’nin açış konuşmasıyla başladı. Yazma ve Nadir Eserler Dairesi Başkanı Hüseyin Kutan da programa katıldı. Hüseyin Kutan, konuşmasında ister bağış ister satın alma yoluyla olsun herkesin ailesinden kalma yazma eserlere talip olduklarını, yapılan bağışlar için isme özel koleksiyon açacaklarını dile getirdi. Konuşmasının devamında kısa bir süre sonra uluslararası otomasyon sistemine geçileceğini ve dünyanın her yerinden bu arşivlere ulaşılabileceğini söyledi.
Düzenlenen etkinlikte Cahit ÖZTELLİ merhumun öğrencileri olan Prof. Dr. Saim SAKAOĞLU ve gazeteci yazar Seyit KÜÇÜKBEZİRCİ, merhum Cahit ÖZTELLİ ile geçen anılarını dinleyicilerle paylaştılar. Hayrulhalefi Mehmet Doğan ÖZTELLİ ise konuşması sırasında duygulanınca konuşmasına devam edemedi.
Program sonunda Mehmet Doğan ÖZTELLİ’ye, yapmış olduğu kitap bağışlarından dolayı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığınca plaket verildi.
Günün anısına Okul müdürümüz Mehmet MUTLU’ya Cahit ÖZTELLİ’nin yazmış olduğu kitaplar hediye edildi.
Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Öğleden sonraki programımız Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğünü ziyaretle başladı. Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir ŞAHİN tarafından karşılandık. Kütüphane hakkında yapılan sunumun ardından. Prof. Dr. Saim SAKAOĞLU, Gazeteci- Yazar Seyit KÜÇÜKBEZİRCİ, akademisyenler Yusuf KÜÇÜKDAĞ, Caner ARABACI ve Cemile HALİLOVİÇ TEKİN’le sohbetin ardından hatıra fotoğrafı çektirdik.































Yorumlar